Kezdőlap
Kapcsolat

Industorg logó
Védjegyiroda-Minőségügyi Kft.

Legrand logó

pf-logo.jpg

logo.jpg

A Pályázat kiemelt támogatója : a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

logo.jpg

A pályázat egyik vizsgáló bázisa: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma

logo.jpg

2017. évi pályázati felhívás (PDF)
2017. évi jelentkezési lap
Védjegy jogos használói a Közbeszerzési
Hatóság honlapján
Védjegy jogos használói
Aktuális sajtóhírek
Archív sajtóhírek
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
Megjelent hírleveleink

Figyelem! A 2017. évi pályázatok benyújtási határideje 2017. május 19., péntek!

A pályázat benyújtásához, kérjük mindenképpen olvassa el a Pályázati Felhívás és Eljárásrend 2017 című kiadványt, melyből tájékozódhat a csatolandó információk köréről!
Háttérinformáció a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázatról PDF Nyomtatás E-mail

 A 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetése

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2016-ban tizenkilencedik alkalommal írta ki és valósította meg az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A pályázathoz szakmai támogatást nyújtott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Közbeszerzési Hatóság.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállítását, ösztönözze azok fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez. Emellett feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztók minőségtudatos választásához, hozzájáruljon az egészségtudatos termékek fejlesztéséhez és forgalmazásához. Támogassa a magas hozzáadott értékű, tudásalapú termékek megjelenését, szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését.

A Pályázatra jelentkezés feltételei

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatra jelentkezhet minden olyan természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség, aki a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áruval, árucsoporttal, szolgáltatással pályázik. Egy pályázó több pályázatot is beadhat, illetve arra is van lehetőség, hogy több pályázó közös pályázattal induljon a megmérettetésen.

Egy pályázatban egy termék vagy termékcsalád szerepelhet. Egy termékcsalád maximum 10 termékből állhat. Nem képezheti pályázat tárgyát olyan technológiai eljárás, amely nem testesült meg termékben, illetve olyan szolgáltatás, amely a pályázat benyújtásakor nem került bevezetésre.

Pályázatok elbírálása

A pályázatok elbírálása több fordulós értékeléssel történik. A zsűri fokozottan veszi figyelembe:

 • a pályázati dokumentáció tartalmi és esztétikai teljességét
 • a pályázatra benyújtott termék/termékcsalád, szolgáltatás biztonságosságát, megfelelőségét, minőségét, újszerűségét, piacképességét, gazdasági hasznosságát, exporterejét
 • az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazását, a fogyasztónak kínált előnyöket
 • a megfelelőséget igazoló, harmadik fél – tanúsító szervezet – által kiállított tanúsítványt vagy szakvéleményt
 • a szakértők állásfoglalását
 • a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, vizsgálatainak tapasztalatait
 • minőségirányítási rendszer alkalmazását (például: ISO, vagy élelmiszerek esetében HACCP)
 • a szellemitulajdon-védelmi tudatosságot
 • a forgalomba hozatal jogszabályi feltételeit
 • korábban elnyert díjak, tanúsító védjegyek meglétét
 • a fogyasztónak kínált önként vállalt plusz előnyöket
 • a pályázati anyagokban szereplő pénzügyi adatok hihetőségét és hitelességét
 • lényeges hatósági kifogásokat, intézkedéseket, elmarasztalásokat, folyamatban lévő vitás ügyeket
 • kreatív ötleteket, szokatlan és újító, jövőbe mutató megoldásokat.

A Kiírók Tanácsának döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy egy éves díjmentes használati jogát, valamint az ezzel járó kitüntető címet. A védjegy használatára vonatkozó jogokat és kötelezettségeket a Védjegyhasználati Szerződés rögzíti. A védjegy egy éven túli használata az utóellenőrzésben szereplő állásfoglalástól függ és díjköteles. A védjegytulajdonosok által felkért szervezetek a díjazott árukat és szolgáltatásokat nem csak megfelelőség, hanem a díjazott általi publikálás szempontjából is ellenőrzik. Negatív változás esetén a védjegy használatát felfüggeszthetik vagy végső soron visszavonhatják. A védjegy használatában bekövetkezett változások nyilvánosságra kerülnek.

A kitüntetést magyar és angol nyelvű díszoklevél, valamint a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített, egyedi iparművészeti trófea tanúsítja.

Külhoni vállalkozások elismerése

Fontosnak tartjuk azon természetes személyek és külhoni vállalkozások elismerését, akik tevékenységük során, többszörösen bebizonyították elkötelezettségüket az anyaország és a határainkon túli területek gazdasági és kulturális tevékenységégének segítése és erősítése érdekében.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsának – a kormány programjával azonosulva-, fontos a Kárpát-medencei térségek együttműködésének ösztönzése, a gazdasági kapcsolatok erősítése, melyben a közös kreativitás és kvalitás jelenti a siker zálogát. Továbbra is fontosnak tartjuk a Kárpát-medencében tevékenykedő szervezetek, vállalkozások aktívabb kapcsolódását a pályázatba.

atárainkon túl működő szervezetekkel összefogva intenzívebb kommunikációt folytattunk a Magyar Termék Nagydíj Pályázat ismertségének bővítéséért és a külhoni vállalkozások pályázati lehetőséginek erősítéséért.

Ennek tulajdonítható, hogy három határon túli pályázat is kiérdemelte a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát.

Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsának különdíjai


A nagydíjakon felül a Kiírók Tanácsa különböző különdíjakat ajánl fel, melyeket a pályázatok elbírálása során ítélnek oda. Ezek a következők:

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj elismerést azon vállalkozások kaphatják meg, amelyek a pályázati rendszer első meghirdetésétől (1998), illetve a Gazdaságért Nívódíj legutolsó elnyerésétől számítva több alkalommal elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, ezzel bizonyítva, hogy képesek hosszasan kiváló minőség előállítására, piaci munkájukkal tartósan öregbítik a magyar gazdaság jó hírét. Az elismerést 2016. évben a Hajnal Húskombinát Kft. érdemelte ki.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer Életmű Díját olyan természetes személy nyerheti el, aki hosszú évek munkájával bizonyította elkötelezettségét a kiemelkedő minőség, és a magyar gazdasági kultúra felemelkedéséért. Kimagasló munkáját nem csak gazdasági tevékenység, hanem magas szintű szociális érzékenység is jellemzi.

Idén a különdíjat Molnár Miklós Konrád ügyvezető igazgató úr kapta a Kiírói Tanácsban végzett tíz esztendei munkája elismeréséül.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Klímabarát Termék Nívódíjat azok a megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. Az elismerés az Energosys Energiahatékonysági, Fejlesztési és Finanszírozási Zrt-t illette az Esygreen zöld energia megosztási rendszerek megalkotásáért.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj különdíjat olyan megoldások, termékek, illetve rendszerek alkotói nyerhetik el, akik pályázatuk újdonságértékével tárgyévben a magyarországi vállalkozói kultúra tükreként, kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő lehetőségeket és kreativitást. A különdíjat a MÁV –START Vasúti Személyszállító Zrt.: IC + nagysebességű vasúti személykocsi pályázata érdemelte ki.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikai Nívódíjat az a pályázat érdemelheti ki, mely az élet minőségének javítása és megóvása céljából kiemelten kreatívan alkalmazza a XXI. század technológiáját. Az elismerést a Balázs-Diák Kft.: i-Doctum Színvarázs és Kis felfedező Sajátos Nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez készült oktató szoftvere kapta.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíj elismerést annak a nyomtatott vagy elektronikus médiumnak lehet odaítélni, mely a Kiírói Tanács megítélése szerint a kiírás évében a legtöbbet tett a minőség kommunikációjáért, ezen belül a Magyar Termék Nagydíj Pályázati rendszer népszerűsítéséért. Idén az MTVA M1 aktuális csatorna és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. alkotó gárdái kapták.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj elismerést egyrészről olyan Magyarországon tevékenykedő természetes személy kaphatja meg, aki évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország gazdasági kapcsolatainak erősítésében és bővítésében, másrészről olyan külhonban tevékenykedő szervezet, vállalkozás, amely tevékenysége során kiemelt szerepet vállal a Kárpát-medencei térségek gazdasági együttműködésében.

A díj elismeri azt a tevékenységet, amely a folyamatos kiváló minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság eszméje iránt.

2016. évben a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj elismeréseket két természetes személy és három külhoni vállalkozás érdemelte ki. Elismerésben részesül: dr. Naszvadi György a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kutatóriuma elnöke, Mága Zoltán Prima Primissima díjas hegedűművész, Kincses Kolozsvár Egyesület- Kolozsvár, Pro Cultura Subcarpahica civil szervezet – Kárpátalja és a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VAMADISZ) – Vajdaság.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiíróinak különdíjai

A Nívódíjakon túlmenően, a Kiírók Tanácsának tagjai – külön-külön – további értékes különdíjakat adományoznak.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság különdíja:

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az általa kiválasztott nagydíjas pályázónak különdíjként az „ÉRTÉK és MINŐSÉG” elismerést adományozza, melyet díszoklevél és a Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített váza tanúsít. Idén a díjban a FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részesült.

A TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. különdíja:

A nagydíjat nyert – építőiparhoz kapcsolódó – pályázatok gyártói közül az általa kiválasztott gazdasági szervezetnek a TERC Kft. által készített és forgalmazott TERC V.I.P. Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszer GOLD változatát adja át. A különdíjat díszoklevél tanúsítja, melyet a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. érdemelt ki.

A ProfessionCert Kft. Különdíja:

A cég által kiválasztott díjnyertes pályázónak - a díj elnyerését követő évben - díjmentesen biztosítja egy irányítási rendszer „DEKRA Certification” általi auditálását és tanúsítását. Különdíjat díszoklevél tanúsítja. Az idei elismerést a MÁV – START Vasúti Személyszállító Zrt. kapta.

A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség különdíja:

A HIPAVILON felajánl egy általa kiválasztott – jelentős szellemitulajdon-potenciállal bíró – pályázónak egy szellemivagyon-audit szolgáltatást. A különdíjat díszoklevél tanúsítja. Az elismerés a Gastro Kont Kft. brend építési tevékenységét fogja segíteni.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. különdíja:

A Poli-Farbe Kft. az általa kiválasztott nagydíjat nyert pályázónak az „Innovatív és élhetőbb lakótér kialakításáért” különdíjat adományozza. Az elismerést a Délity Bútor Zrt. IDILL Hálószoba bútor pályázatáért érdemelte ki.

Különböző intézmények által felajánlott különdíjak:

Szintén különdíjat ajánl fel a Communautrade Europe Kereskedelmi & Tanácsafó Kft., Magyar Újságírók Országos Szövetsége (M.Ú.O.SZ.), a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., a Sérültek.hu Magazin és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület.

2016. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat általános értékelése

Hazánk kicsi, nyitott gazdaságú ország, gazdasági sikereihez, boldogulásához olyan minőségű hazai termékekre van szükség, melyek a globalizálódott világgazdaság kiélezett küzdelmében is képesek helyt állni, piacokat találni. Az innovációra épülő kiváló minőségű termékek és szolgáltatások – mind a bel-, mind a külföldi piacokon – bővülő értékesítési lehetőséget teremtenek a hazai gyártóknak, szolgáltatóknak és gazdasági szervezeteknek, melyet sok esetben új munkaerő alkalmazásával tudnak kielégíteni. Ezáltal erősödik a gazdaság, a növekvő állami bevételeket pedig egyre inkább vissza lehet forgatni az államháztartásba, ami egy magasabb szintű életminőséghez vezet. Magyarországon sok esetben még mindig az ár jelenti a leglényegesebb vásárlási szempontot, melyet gyakran a minőség elé helyeznek a vásárlók. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat egyik kiemelt célja, hogy változtasson ezen a szemléleten.

A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy igazolja azon termékeket és szolgáltatásokat, amelyek minősége túlmutat az átlagoson, s az előírtakon felül az önként vállalat többlet teljesítményeket és biztonságot garantálva megszólítja a fogyasztót is.

A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát független szakértői testület javaslata alapján a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda, melyet magyar és angol nyelvű Díszoklevél tanúsít és a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea jelképez.

A pályázott termékek, szolgáltatások szakmai vizsgálatát a fenti szempontok alapján a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a ProfessionCert Kft. szakemberei laboratóriumi vizsgálatok és helyszíni ellenőrzések során is minősítették.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa büszke arra, hogy folyamatosan képes a megújulásra. A meghirdetett új pályázati lehetőségek tovább emelték a színvonalas pályázatok sokszínűségét.

A pályázatok a beérkezéstől a díjazásig több fordulós értékelési folyamaton estek át, amely egyben rostát is jelentett. Az utolsó fordulóhoz eljutott pályázatok a kiemelkedők között is előkelő helyen álltak.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat a minőség versenyét is gerjeszti, ehhez friss szemléletre, megújulási képességre, innovációra is szükség van, hiszen a kiváló minőségű termék előállítására, vagy szolgáltatás nyújtására helyezi a legfőbb hangsúlyt. Együttesen magas hozzáadott értéket hordoz kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához.

A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy így válik a „tanúsított minőség európai útlevelévé!” A 19 esztendő alatt végzett következetes munkával elért sikerek bizonyítják, hogy a MINŐSÉG HAGYOMÁNYT TEREMTETT!

A beérkezett pályázatokat megismerve megállapítható, hogy nem volt könnyű helyzetben a bírálók testülete, hiszen a pályázatok széles skálája, igényes színvonala magas mércét állított a zsűri elé. Azok a termékek és szolgáltatások, amelyek a végső megmérettetésen is győzni tudtak, a legkiemelkedőbb szakmai színvonalat képviselték.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiírói Tanácsa a bírált pályázatok 92%-t ítélte méltónak a Tanúsító Védjegy viselésére. Ez kimagaslóan magas arány, a pályázatok színvonalának méltó tükörképe.

Egy pályázó 4 győztes pályázatot nyújtott be, öt pályázó pedig mindkét benyújtott pályázatával vívta ki az elismerést. Két-két pályázó nyújtott be közösen kitüntetett pályázatot. Az idei díjazottak 30%-ának más termékein, szolgáltatásain jelenleg is látható a Magyar Termék Nagydíj embléma. Idén a védjegyhasználók 96.5 %-a döntött úgy, hogy tovább kívánja használni a védjegyet. Tehát elmondható, hogy a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer az évek során a legrangosabb hazai minősítő rendszerré vált.

A 2016. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetettjei

 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Affianced Ékszerészet Kft. Magyar Menyegző – magyar népművészeti ihletésű arany Ékszerkollekció: Karikagyűrűk: Pántlika no2, Firhang, Rokolya, Párta, Cifra Palota, Tulipán no8, Eljegyzési gyűrűk: Csillagszemű Antik, Tündérszép Ilona no4, Mátka no3, Túri Nagyharang, Kelengye Antik, Kiskelengye no4, Alkalmi ékszerek: Csárdáskirálynő no3 nyakék, Kackiás Nyakék
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga AGM Beton Zrt. Előre gyártott elemekből épült vasbeton víztorony
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Balázs – Diák Kft. i-Doctum Színvarázs és Kis felfedező Sajátos Nevelési Igényű gyermekek fejlesztéséhez készült oktató szoftver
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. Etyeki tejtermékek: Trappista, Füstölt Trappista, Hegedűs Sajt, Túródesszertek: étcsokoládés Túró Gyuri: natúr, epres, barackos, áfonyás, Tejcsokoládés Túró Juci, Ivójoghurtok: natúr, epres, meggyes-vaníliás, Kaukázusi Kefir
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Borsa Hungary Gyümölcsédesség Kft. Borsa modern gyümölcsdesszert termékcsalád: Borsa gyümölcsdesszert 46 gr., Borsa-Szív 46 gr., Borsa-Ünnep 46 gr., Borsa-Alkalom 46 gr., Borsa gyümölcsdesszert 115 gr., Borsa-Szív 115 gr., Borsa-Ünnep 115 gr., Borsa-Alkalom 115 gr., Borsa-Húsvét 115 gr., Borsa-Karácsony 115 gr.
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. Dandár Gyógyfürdő és szolgáltatásai
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Budapesti Operettszínház Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Carbon Solutions Tanácsadó Kft. Oxyprogram, ZeroCO2 program
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga COFELY Épületgépészeti Kft. (GDF SUEZ) A Green House irodaház LEED alapú épületgépészeti kivitelezése
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Deka-Union Kft. Címeres füstölt májas
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga DENISE & SANDY Kft. Vákumcsomagolt BIO dió
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Dent-Art- Technik Kft./ Dent- Art Klinik Kft. Szájsebészetben csonthiány pótló termékcsalád; Artbone: 3D Block, 3D Ring, 3D Disk, 3D Cortical
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Délity Bútor Zrt. EXTEND irodabútor család: EX-VE-178/100, EX-VE-198/100, EX-IS-90/80, EX-IS-118/80EX-IS-138/80, EX-IS-158/80, EX-IS-178/80, EX-IS-198/80, EX-GR-158/120, EX-GR-178/120, EX-GR-1598/120, EX 191-40, EX- 11-2A, EX.191-2A-J/B, EX-11-1A-j/B, EX-111-TO-120, EX-111-TO-160, EX-71-TO-120 AM, EX-71-TO-160-AM, EX-3F, EX-4F-AM, EX-KOM-J/B, EX-KOM 2A-4F, EX-F-160, EX-F-240 típusok
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Délity Bútor Zrt. IDILL Hálószoba bútor termékcsalád: ID-7, ID-8, ID-22, ID-26 B/J, ID-14, ID-16, ID-11 B/J, ID-29, SA-140, SA-160, SA 180, FA-140, FA-160, FA-180 típusok
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga DR. IMMUN Kft. DR. IMMUN® Herbalicum® szappancsalád : Kakukkfüves, Kamilla, Kiskacsa gyermekszappan, Körömvirág, Levendula, Narancs-fahéj, Olívaolajos, Rozmaring, Rózsa, Teafás
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga DR. IMMUN Kft. DR. IMMUN® Supericum® szappancsalád: Allergénmentes, Borotva, Hajmosó, Hévízi iszapos, Ichtiolos, Kámforos, Kávé, Kókuszos, Mentás, Propoliszos, Só
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga EGROKORR FESTÉKIPARI zRT. Dunaplaszt AQUA festékek: Kerítés, Csatorna, Magasfényű Zománc
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Energosys Energiahatékonysági, Fejlesztési és Finanszírozási Zrt. Esygreen zöld energia megosztási rendszerek: BASIC, BASIC AUTOMATIC
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Édes Napok Kft. ÉDES Napok Budapest Csokoládé és Édességünnep
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Film-Art Stúdió Kft. Magyar Krónika – heti kulturális magazinműsor
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga FLOREANDE Research & Development Kft. flAVATAR Világító Virágok
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Szigetközi kolbászvariációk termékcsalád: házikolbász, csípős házikolbász, csemege házikolbász, Darnói vastagkolbász, Szarvas kolbász, Lókolbász, Snack kolbász
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Gastro Kont Kft. Éttermi Vendéglátás: KONT étterem
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Gész Gaál és Sziklás Kft. Flavon Joy étrendkiegészítő
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Gilda Max Kft. Gilda Max Fitnesz Hálózat (fitnesz termek) : I. Gilda Max Hermina Towers (1146 Budapest, Hungária krt. 162-166.), II. Gilda Max Flórián (1033 Budapest, Flórián tér 6-9. III em.), III. Gilda Max River Estates (1134 Budapest, Váci út 35.), IV. Gilda Max Allee (1117 Budapest, Október 23. u. 8-10.), V. Gilda Max Óbuda Gate (1023 Budapest, Árpád Fejedelem útja 26-28.), VI. Gilda Max Savoya Park (1117 Budapest, Hunyadi János út 19.)
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Global Partners System Kft. – „HillVital” Budai Péter: Halálos bizalom (Az egészség elveszett tudása) című könyv
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Gyarmati Viktória Kézzel festett textilek egyedi motívumokkal ruházati öltözék-kiegészítőknek való felhasználásra
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Gyulahús Kft. Gyulai Kolbász Kódex
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Gyulahús Kft. Gyulai Majorannás Májas
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Hajnal Húskombinát Kft. Hajnal felvágottak: Löncs, Turista szalámi
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Hajnal Húskombinát Kft. Hajnal Frikandó sonkák: füstölt nyers, füstölt főtt
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Hajnal Húskombinát Kft. Hajnal szalonnába göngyölt fűszeres karaj: western grill és fokhagymás ízesítéssel
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Hajnal Húskombinát Kft. Hajnal Töltött szűzpecsenye többféle ízesítésben:„piroska”, csípős debreceni, mustáros
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga HERBADOCTOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Arany Alma arckrém
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga HERBADOCTOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Arany Menta Termékcsalád: Testbalzsam, Extragél
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Hungaro-Food 2009 Kft. Szentandrási Magyar Szürkemarha Pároskolbász termékcsalád védőgázas csomagolásban: Csípős és paprikás
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga HungaRoots Kft. „CSALÁDFALU” a településeken élő családok közös múltját feltáró, értékmegőrző szolgáltatás
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Ilcsi Szépítő Füvek Kft. Rózsaszirom termékcsalád: Rózsaszirom arctej (250 ml, 1000 ml), Rózsaszirom tonic (125ml), Rózsa zselé (125ml), Rózsa testpakolás (250 ml), Rózsa habkrém (125ml, 250 ml), Rózsa testápoló
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Ilona - Malom Műhely Bt. Ilona-Malom Egyedi Kültéri Játszóeszközök: Négylábú hintaállvány, Madárház, Billegő, Drótkötélpálya kunyhóval, Tehervonat, Faragott állatfigura, Lengőkötél hinta, Óriás mókuskerék, Kalandmászóka, Egypontos Fészekhinta
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga ÍZEK NEKED Kft. A Lepény: gyorsfagyasztott, töltött készétel
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Kazány Tibor Spinner Rebel aktív, összecsukható kerekesszék
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. A Nemzet főterének rekonstrukciója (Budapest V. ker. Kossuth tér)
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – ZALAI TERÍTÉK
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. Vallena Allure süllyesztett kivitelű villamos szerelvénycsalád
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Lumill Kft. Babaápolási termékek: SZURIKÁTA gyerek testápoló BIO jojobaolajjal, ZOO szilárd testápoló gyerekeknek, OKAPI nedves törőkendő babáknak körömvirág kivonattal, ALIGÁTOR popsikrém körömvirággal és BIO shea vajjal, HÓD fluorid mentes gyerek fogkrém aloe-val, BÉKA babafürdető hab BIO mandulaolajjal, VIDRA krémes tusfürdő gyerekeknek BIO mandulaolajjal
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Lumill Kft. Kézzel Készült Happyskin Natúrszappanok:BORVARÁZS szappan öko kecsketejjel, TRÓPUSI MÁMOR szappan öko kecsketejjel, VOILÁ szappan levendulával, GRANDIOSE szappan aloéval és öko kecsketejjel, ERDÉLY KINCSE szappan parajdi sóval és öko kecsketejjel, ÉBENFEKETE szappan aktív szénnel és öko kecsketejjel, POSZEIDON szappan bio sheavajjal, HÉBÉ szappan körömvirággal és öko kecsketejjel, RÉVOLUTION bio neem olajos vegán szappan
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Marshall Ablakgyár Kft. MARSHALL M – AX Kubus energiatakarékos ablakok
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga MÁV – START Vasúti Személyszállító Zrt. IC+ nagysebességű vasúti személykocsi
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga MTVA – Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőség „Jónak lenni jó!” című jótékonysági kampány és egész napos műsorfolyam
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga MTVA – Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alalp „OXIGÉN” című környezetvédelmi rádiós műsor
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga NATURLAND Magyarország Kft. NATURLAND Nagy Svédcsepp + C vitamin
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Nádudvari Élelmiszer Kft. Nádudvari csemege debreceni glutén és laktózmentes kolbász termékcsalád: natúr és csípős
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Panzi-Pet Kft. Fit Active kutyaeledel termékcsalád: Puppy Hypoallergenic LAMB, Hypoallergenic Puppy LAMB, Hypoallergenic FISCH, Everday Marha+alma, Hypoallergenic Maintenance Light/Senior LAMB, Extreme Sport Csirke+körte, TOYDOGS, BlackDogs, WhiteDogs
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Pápateszéri Téglaipari Kft. BAKONYTHERM falazótéglák: 10/50 N+F, 12/50 N+F függőleges üregelésű válaszfal; 10/50 N+F, 20 N+F „ZajStopp” hanggátló; 25 N+F teherhordó falazóelem; 30 N+F, 38 N+F, 44 N+F fokozott hőszigetelő képességű égetett anyag falazóelemek
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Petry Retali Kft. (Marosvásárhely Románia) Petry Látványműhely és Múzeum
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Phylazonit Kft. Phylazonit Talajregeneráló készítmény
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga PRE-PHARMA Kft. Hermina Teljestest-hidegterápiás Gyógyászati Központ ízületi problémák és krónikus bőrbetegségek komplex és hatékony kezelésére
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Primacom Kft. (Marosvásárhely Románia) Petry Zsigmond termékek: Kedvenc Házi Kenőmájasunk, Töpörtyűkrém hagymával
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Primarius Production International Kft. Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltánnal és Sztárvendégeivel
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga REGA Egyesület (Székelyudvarhely Románia) Lámpás program, mint a székelyföldi mezőgazdaság modernizációjának szakmai programja
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Rivalda Stúdió Művészeti Iroda Közhasznú Nonprofit Kft. / Román Sándor Tánctársulata Kft. (együttesen: ExperiDance Production) Az ExperiDance Táncszínház
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga STÜHMER Ingatlanhasznosító, - forgalmazó és Édesség-kereskedelmi Kft. Szilvás Betyár desszert 250 gr.
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Szatmári Konzervgyár Kft. REGE befőttek: 720 ml- Körte,- Szilva felezett, -Szilva egész, - Meggybefőtt magozott, 314 ml meggybefőtt szamócával,- Meggybefőtt málnával, 580 ml light almabefőtt
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Szicsek Pálinkafőzde Kft. Hagyományos Ízek Szicsek Prémium Pálinka Válogatása (0.5 l./44%): Cigánymeggy, Irsai Olivér Szőlő, Érlelt Cseresznye, Besztercei Ó-szilva, Túri Jonathan Alma, (0.5 l/46%) Birs
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga TUTTI Élelmiszeripari Kft. „TUTTI ICED COFFEE instant jegeskávé italpor” család: tasakos kiszerelés 10x18 gr, dobozos kiszerelés. 10x18gr.
 • Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati joga Vitálvár Kft./Esentico Kft. MAKKA® termékcsalád: Coffee Vitalis, WELLcoffe, Beauty Coffee, Rost Kávé, Gyömbéres Zöld, Rost
 • Kiírói Tanács különdíjai: Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű Díja Molnár Miklós Konrád ügyvezető igazgató TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Kiírói Tanácsa tagja
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj Hajnal Húskombinát Kft.
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Klímabarát Termék Nívódíj Energosys Energiahatékonysági, Fejlesztési és Finanszírozási Zrt. Esygreen zöld energia megosztási rendszerek: BASIC, BASIC AUTOMATIC
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj MÁV – START Vasúti Személyszállító Zrt. IC + nagysebességű vasúti személykocsi
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Informatikáért Nívódíj Balázs – Diák Kft. i-Doctum Színvarázs és Kis felfedező Sajátos Nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez készült oktató szoftver
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíj MTVA M1 aktuális csatorna alkotó gárdája
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíj Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. alkotó gárdája
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj dr. Naszvadi György A Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kuratóriumának elnöke
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj Mága Zoltán Prima Primissima díjas hegedűművész
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj Kincses Kolozsvár Egyesület - Kolozsvár
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet - Kárpátalja
 • Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj Vajdasági Magyar Diákszövetség (VAMADISZ) Vajdaság
 • Kiírói különdíjak HIPAVILON Kont étterem
 • Terc Kft. Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt.
 • Profession- Cert Kft MÁV-START Zrt.
 • NFH Funkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • Poli-Farbe Kft. Délity Bútor Zrt.

A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatának elnyerésével változatos termékskálákban bizonyították a gyártók, szolgáltatók kiválóságukat. A meghirdetett 38 pályázati főcsoport 58%-ában hirdettünk győzteseket. A díjazottak között megtalálható nemzetközi nagyvállalat és mikro-vállalkozás egyaránt.

Örömteli, hogy a vállalkozások közül egyre többen szeretnének a győztesek büszke táborához tartozni. A kitüntetettek 56%-a az első megmérettetésen elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ők idén pályáztak először. A díjazottak 44%-ának különböző termékein és szolgáltatásain már látható a Magyar Termék Nagydíj minősítő védjegy. Ezek a pályázók azt vallják, hogy ez a megmérettetés objektív mérce, amely a fejlődés mértékét, irányát szimbolizálja. Cégüket, kiválóságukat, innovatív munkájukat isminősíti, ha minél több terméküket, szolgáltatásukat jellemzi ez a megkülönböztetés, mely a MINŐSÉG EMBLÉMÁJAKÉNT segíti a fogyasztót az eligazodásban.

1998-2016. év között odaítélt elismerések

Év

Nagydíj

Egyéb elismerések

1998.

12

5

1999.

11

24

2000.

12

16

2001.

12

35

2002.

13

31

2003.

14

30

2004.

16

41

2005.

12

42

2006.

18

34

2007.

22

37

2008.

29

5

2009.

37

-

2010.

37

-

2011.

39

-

2012.

58

-

2013.

78

-

2014.

66

-

2015

57

 

2016

66

 

Összesen

609

 


A nyertesek 33%-a budapesti, 63%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik, az ország 16 megyéjéből. Az idei esztendőben díjazottaink között 4% határainkon túlról érkezett. A Magyar Termék Nagydíj 19 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 609-re emelkedett. A pályázat első meghirdetése óta ötvenszeresére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek elnyerték a védjegy használatát.

A 2016 évi elismerések megyénkénti megoszlása:

Megyék

Megoszlás az ez évi kitüntetettek

Megoszlás az ez évi kitüntetettek

%-ában

darabszámban

Baranya

3.0

2

Bács- Kiskun

4.5

3

Békés

6.1

4

Borsod-Abaúj-Zemplén

1.5

1

Budapest

32.6

21.5

Csongrád

3.0

2

Fejér

1.5

1

Győr-Moson-Sopron

12.1

8

Hajdú- Bihar

3.0

2

Heves

6.1

4

Jász- Nagykun-Szolnok

1.5

1

Komárom-Esztergom

1.5

1

Pest

6.8

4.5

Szabolcs-Szatmár-Bereg

7.6

5

Veszprém

3.0

2

Zala

1.5

1

Határon túli

4.5

3

Mindösszesen

100.0

66

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat 1998-as indulása óta évről évre bővült a pályázati lehetőségek száma. Idén már 38 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások különböző termékeket, hogy a kimagasló minőség emblémáját jelentő védjegyet elnyerjék.

A Pályázat a kezdetektől nagy hangsúlyt helyez arra, hogy olyan vállalkozások kapják meg a díjat, amelyek innovatív, magas szellemi hozzáadott értékeket képviselnek, kiemelkedő minőségű, környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító megoldásokat kínálnak.

2016-tól olyan új témákban is indulhattak a cégek, ahol kiemelt fontossággal bírnak: az energiahatékonyság, a helyi értékek megőrzését és fenntartását szolgáló tevékenységek, a különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek, a szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások, vagy a kulturális rendezvények, de már ékszereket is be lehetett mutatni. A pályázási lehetőség bővülése jól mutatja a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait is.

A 2016. évben a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegyet elnyert pályázatok pályázati főcsoportonkénti megoszlása:

Pályázati Főcsoportok

Pályázatok db.szám

Járművek

1

Ruházati termékek és kiegészítők

1

Kozmetikai termékek

7

Háztartás-vegyipari termékek, vegyipari termékek

1

Bútorok, lakás- és irodai berendezések, felszerelések, kellékek

2

Építési termékek

4

Infrastrukturális beruházások

1

Energiahatékonysági termékek, beruházások

2

Játszóterek, játszótéri eszközök és kültéri fittnesz eszközök

1

Informatika: programok, rendszerek

1

Élelmiszerek (beleértve az alkoholmentes és alkohol tartalmú italokat, étrend- kiegészítőket, különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszereket, kézműves élelmiszereket)

23

Orvosi eszközök (aktív orvosi eszközök is), orvosi műszerek

2

A segítséggel élők számára fejlesztett segédeszközök, alkalmazások, készítmények, szolgáltatások

1

A szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások; belföldi turisztika (beleértve a turizmushoz kötődő vendéglátást is), falusi turizmus, utazásszervezés, utazás közvetítői tevékenység

3

Könyvek és egyéb nyomdai kiadványok

1

Elektromos alkatrészek

1

Az életminőség javítására szolgáló termékek, szolgáltatások

1

Vendéglátás (beleértve az étkeztetési kultúrát is), szállodai, éttermi, cukrászati szolgáltatások, ételkiszállítás

1

A helyi értékek megőrzését és fenntartását szolgáló tevékenységek

3

Kulturális rendezvények, sportesemények

7

Díszműáruk

1

Órák, ékszerek, divatékszerek

1

A 2016. évi díjazott pályázati témakörök értékelése

A számokat megfigyelve megállapítható, hogy az étkezéshez kötődő pályázatok továbbra is a légnépesebb csoportot képviselik. Az új védjegyhasználók 35%-a ebből a körből került ki.

A kitüntetett élelmiszerek mindegyike különös hangsúlyt helyez az egészséges táplálkozásra, nem tartalmaznak káros összetevőket, allergén anyagokat. Figyelnek a különleges táplálkozást igénylők gondjainak megoldására. Mindezeket oly módon valósítják meg, hogy az íz élmény megmaradjon.
Örömteli pozitív elmozdulás tapasztalható az építőiparhoz kötődő témák képviselőinél, mert nem a klasszikus értelemben vett építőanyagokkal és módszerekkel jelentkeztek. A benyújtott pályázatok magas színvonala megmutatta azokat a potenciálokat, amelyeket ez az iparág hordoz magában, megcsillantva a megújulási készséget is.

A kozmetikai termékek témakörben benyújtott pályázatok száma és színvonala stabil pályázói kört jelent. A verseny az összes termék 100 %-ának hozott sikert. A környezetkímélő megoldásokkal előállított, igényes, praktikus kiszerelésben létrehozott, díjazott termékek mindegyikére jellemző, hogy vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított természetes alapanyagokat használnak, melyek védik, regenerálják, ápolják a bőrt.

A tudásalapú gazdaság legfontosabb pillére az informatika. Az e témakörben benyújtott pályázatok idén is több ötletes megoldást tartalmaztak. A fejlesztéseknél felismerhető az a törekvés, hogy új technológiák révén kívántak bekapcsolódni például a korszerű oktatás megvalósításába. A bírált informatikai pályázatok ki is érdemelték a tanúsító védjegy használati jogát.

2016-ban ismét volt díjazott a járműgyártásban. Hosszú évek után először mutattak be olyan korszerű, esztétikus biztonságos vasúti személykocsit, mely megalkotásakor több szabadalmat is bevezetettek. Megvalósításával ismét lehetőség nyílik ezen ágazatban is az export fellendülésére.
Mindannyiunk természetes vágya, hogy jobbá tegye életét. Az életminőség javítására szolgáló elismert termékek és szolgáltatások sokszínűsége és kiemelkedő színvonala bizonyítja, hogy a lehetőségek korlátlanok. Ötletes és esetenként világszínvonalú pályázatok fogják ezután ebben a témakörben is öregbíteni a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy jó hírét.

Az „Orvosi eszközök” főcsoportban érkezett pályázatok kiemelkedő tudást halmoztak fel – az esztétikumra való törekvéssel együtt –, sok újdonságelemet is bemutatva méltán gyarapítva nem csak a győztesek táborát, hanem megkönnyítve a rászorulók mindennapjait is.

Ki kell emelni az idén meghirdetett „Kulturális rendezvények, sportesemények” témakört, ahol a zsűrit is meglepő számban és színvonalban érkeztek a pályázatok. Ezek mindegyike elnyerte a tanúsító védjegy használati jogát. A pályázók bemutatták az a kincset, amely határainkat messze túlszárnyalva tanúsítja a magyar kultúra világszínvonalát.

A pályázati főcsoportok közül az elektromos alkatrészek témakörében, valamint a vendéglátás területein is kiemelkedő pályázatokat vizsgált és értékelt a szakmai bírálók testülete, megállapítva, hogy a pályázatok évről-évre egyre több újdonságelemet vonultatnak fel.

Az ez évi felhívásban olyan új területekről (csomagolás, kézműipari termékek) is érkeztek győztes pályázatok, ahonnan még nem volt díjazott. Általánosságban megfigyelhető a klímabarát és az energiahatékony megoldásokra való törekvés, illetve azok megoldások felértékelődése, melyek hosszútávon fenntartható fejlődést, magas életminőséget, reális nemzetgazdasági szintű megtakarításokat eredményeznek. Több olyan világszínvonalú pályázat érkezett, melyek egészen biztosan részesei lesznek hazánk jövőbeni gazdasági sikereinek.

A pályaművek benyújtói dokumentációikban törekedtek a széles körű és korrekt bemutatkozásra, a benyújtott pályázatok több mint 80%-a gondosan megszerkesztett, esztétikailag is kiemelkedő munka volt. A közölt információkat olvasva biztosak lehetünk, hogy a magyar gazdaságnak sikerül megvalósítani növekedési stratégiáját és export törekvéseit.

Minden győztes példaértékű modellt jelenít meg, követendő mintaként állhatnak a gazdaság minden szereplője előtt.


A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiírói saját tevékenységükkel is törekednek olyan koncepciók kidolgozására és megvalósítására, mellyel a kiváló termékeket előállító gazdálkodó szervezetek üzleti sikereit segíthetik elő.

HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség

A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség a tudásalapú termékek és szolgáltatások létrejöttét, hazai és külpiaci hasznosítását segíti elő a szellemi tulajdonra épülő innováció-menedzsment eszközrendszerével. A kizárólagos állami tulajdonban levő társaság támogatja a vállalkozásokat kihasználatlan üzleti lehetőségeik felismerésében, erős szellemitulajdon-védelmi portfólió kialakításában, az oltalomszerzést gátló körülmények vagy éppen a potenciális együttműködő partnerek azonosításában, valamint a birtokukban lévő szellemi vagyon felmérésében, értékelésében.

INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft.

Az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Kft. programjait elsősorban az innovatív ipari vállalkozások pozíciójának javítása, EU-harmonizációjuk elősegítése érdekében alakítja ki. Célja, hogy versenyképes termékeket kutasson fel, mutasson be. Olyan termékeket (árukat, szolgáltatásokat) és gazdasági szervezeteket ismer el és díjaz, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. Elhivatott közvetítője az energiatudatos környezetvédelmi elvárásoknak és a fogyasztói érdekeknek egyaránt.

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Magyar Termék Nagydíj Kiírók Tanácsának tagjaként elkötelezett a valódi értéket képviselő termékek elismerése iránt. Ezért a szokásos hatósági feladatok ellátása mellett kiemelt céljának tekinti a jogkövető vállalkozások, illetve a magas színvonalú termékek és szolgáltatások kitüntetését, amely hozzájárulhat a fogyasztói ismeretek bővítéséhez, a fogyasztói tudatosság növeléséhez.

Poli-Farbe Vegyipari Kft.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. Magyarország egyik meghatározó festék- és vakolatgyára, amely 100%-ba hazai tulajdonban van. Székhelye kezdetben Fischerbócsán volt. Doboz-, valamint festékgyártói alaptevékenységet folytatott. A cég kezdeti méreteit és kapacitását jól szemlélteti, hogy működése első évében valamivel kevesebb, mint 20 tonna festéket gyártott, és adott el. Ez a szám azóta, évről évre folyamatosan növekszik. 2015-ben a festéktermelés meghaladta a 40 ezer tonnát, míg az árbevétel túllépte a 10 milliárd forintot.

A hazai piac sikerei után, a külföldi terjeszkedés 2005-ben kezdett el kibontakozni. 2006-ban már az árbevétel 2%-át, 2007-ben a 3%-át, 2008-ban az 5%-át az export tette ki. 2009-ben ez az érték stabilan tartotta részesedését a vállalattal együtt növekedve, így az árbevételből 5% részesedéssel bír. A 2014-es év külföldön is növekedést hozott számára, összforgalma mintegy 6,5%-át tette ki az export. Napjainkban a szomszédos országokba, köztük Ausztriába, Romániába, Szerbiába, Szlovákiába és Szlovéniába is szállít Poli-Farbe festékeket. A gyártás bővítésével párhuzamosan emelkedett a Poli-Farbe Kft. által foglalkoztatottak létszáma is, amely az utolsó öt évben megduplázódott, elérte a 250 főt. Nem csak Bócsán, hanem a környező településeken is sokaknak biztosít munkát, ezáltal pedig megélhetést.

ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft.

A ProfessionCert Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő szervezet, melynek fő tevékenységi területe a független műszaki, mérnöki ellenőrzés, vizsgálat, szakértői vélemények készítése és tanúsítás. A vállalkozás tulajdonosai, vezetőségének tagjai, valamint mérnök szakértő munkavállalói a műszaki szakterületek széles területét felölelő, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A ProfessionCert Kft. az ellenőrzési, vizsgálati szolgáltatások végrehajtása során saját műszaki szakértőit alkalmazza. Különleges szakterületi igények esetén pedig maga minősíti és alkalmazza a bevont szakértőket. A tanúsítási tevékenységet a DEKRA Certification GmbH nemzetközi tanúsító szervezet partnercégeként a DEKRA cégcsoport egyes szakosodott leányvállalataival való partneri együttműködési megállapodások alapján végzi, a DEKRA csoport eljárásai szerint. A DEKRA Certification GmbH 57 leányvállalata Európa 19 országában van jelen. A DEKRA 1982 óta Európában több tízezer termék- és rendszertanúsítást végzett el.

A ProfessionCert Kft. mint a Dekra Certification partnere Magyarországon látja el a műszaki szakértői, vizsgálati és ellenőrzési szolgáltatásokat, valamint a több évtizedes gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező munkatársai részt vesznek a tanúsítási tevékenységben is. Célunk a folyamatos fejlődés és szolgáltatásaink körének bővítése szorosan együttműködve az ügyfeleinkkel, figyelembe véve az igényeiket és a piaci környezetet.

TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Magyarország legnagyobb, széleskörű építési információs tevékenységet folytató vállalkozásaként a TERC Kft. szolgáltatásai az építőipar, illetve az informatika területére koncentrálódnak. Legfontosabb feladatának az építőipari elszámolások elősegítésére alkalmas normagyűjtemények, az ezekre támaszkodó speciális építőipari szoftverek fejlesztését, forgalmazását tekinti. Alapszolgáltatása kiegészítéseként folyamatosan fejleszti az építőipari szakkönyvkiadó, valamint számítástechnikai felnőtt továbbképzési üzletágait. A CAD Stúdió munkatársai építész tervező szoftverek, plotterek, kellékanyagok értékesítésével, a mérnöki üzletág tervek, tervdokumentációk nyomtatásával, digitalizálásával, összeállításával foglalkoznak. A TERC Kft. dokumentumarchiválási üzletága szkennelő berendezések nagykereskedelmét, szervizelését végzi. Honlapján már elérhető az építésüggyel kapcsolatos, szerteágazó, híreket, információkat tartalmazó új, önálló részt képező „Építésügyi Tudás Műhely” elnevezésű blogja.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer az egyetlen nem szakma specifikus megmérettetési lehetőség a gazdaság szereplői részére.
A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegyek odaítélése méltán biztosítja viselőjük számára a pozitív megkülönböztetést, szimbolizálja a magyar gazdaság talpra állását, továbbá népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürkeállomány teljesítményét. A fejlődéshez, tovább lépéshez a pályázat kiírói tevékenységükben széleskörű gazdasági segítséget is nyújtanak.
További információ: http://www.termeknagydij.hu/

SAJTÓKAPCSOLAT:
Herczeg Dóra
CABBAGE HOUSE
Mobil: +36-30-603-38-51
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Web: www.cabbage.hu

Megosztás a Facebookon
 
Következő >

 

A Magyar Termék Nagydíj 2016. évi katalógusa - visszatkintés az elmúlt évre

 

Katalogus

Hungarian Quality Product Award 2016 Catalogue    Magyar Termék Nagydíj 2016. évi Katalógus
Download english version - PDF   Letöltés magyarul - PDF
Tender announcers   Kiírók Tanácsa
Download english version - PDF   Letöltés magyarul - PDF
History of Hollóháza Porcelain Manufactory Co., Ltd.   A Hollóházi Porcelán Manufaktúra története
Download english and hungarian version - PDF   Letöltés magyarul és angolul - PDF

 

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat szakmai támogatói:

a Közbeszerzési Hatóság,
a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala,
a Nemzetgazdasági Minisztérium,